linneawinroth

Alla inlägg under juni 2015

Av linnea winroth - 11 juni 2015 21:55


Det är tvära kast denna veckan eftersom jag i går var i Landskrona och gjorde mitt sista intagningsprov för detta året.


Och i dag var det den där jobbiga dagen.......Begravning i Varberg. I dag var det Björns begravning. Det är snart en månad sen som jag vaknade av att mamma väckte mig och berättade att han var död. Då var det svårt att få grepp om det just där och då. Ännu svårare att fatta det när vi en timme senare satt på jobbet, alla i arbetslaget och cheferna var med. Vi pratade då om han och jag kände liksom att detta inte var sant. Han kan inte vara död! Jag gick i en vecka och trodde att han i vilken sekund som helst skulle komma in genom dörren på jobbet och säga att det inte var sant. Att allt var ett skämt.


Han kom aldrig in genom dörren.


Sen var det som om jag liksom hade tryckt bort tanken av hanns död för jag förstod det fortfarande inte.


När jag i Söndags skrev om begravningen kändes det liksom som att det var en hel vecka kvar och att allt kan hända tills i dag.




Men i dag när jag vakande så var det liksom som att världen stannade upp för någon minut. Då kom tankarna tillbaka på dagen då vi satt där och pratade om han.


Det kändes så svårt att ta på sig sin svarta klänning som jag hade haft under jul och fester. Sen sätta sig i bilen och åka till Varberg. Alla var så fina och det kändes så konstigt att detta är det som måste ske för att hela arbetslaget ska kunna samlas.


Jag tryckte bort alla känslor när vi väl stod utanför s:t Jörgens kapell. Vissa sa att jag hade en fin klänning och var fin i håret. Jag tyckte det var så konstigt att höra det. Just där och då förstod jag inte vad det som var så fint med min svarta klänning.


Sen kom den där minuten då vi skulle gå in. Jag fick en chock när jag klev in i kapellet. Man kom in i en vad jag trodde var ett vapen hus (Kyrkor har ju ett rum innan man går in i själva kyrkan) men det var liksom bara en sten vägg på ena sidan och sen var det liksom alla bänkar och kistan.


Det var liksom när jag kom förbi den där väggen som jag förstod att Björn verkligen är död. Han kommer inte komma till jobbet på Måndag. 


Det var fruktansvärt att se hans familj. Och sen se fotografiet på han som stod på ett litet bord bredvid kistan. Begravningen gick bra fram till att vi skulle lägga blommor på kistan. När man förts ser hanns mamma, pappa och systrar. Dom var så ledsna och jag tänkte att hoppas jag slipper begrava mina egna barn. Sen satt jag och grät den sista delen av begravningen.




Efter begravningen åkte vi till Hattaviken och åt. Ett mysigt ställe vid hamnen.

   


Sen var det jobbiga slut och vi skulle åka hem. Vi tog vägen om Rusta och Kate köpte en matta.


När jag kom hem sen så satte jag mig ner med Oscars student present från mig. En liten låda. Och när man var helt slut så bar det dax att packa inför helgen i Stockholm. Så nog är jag trött då dagen kände som en evighet och dagen i morgon kommer bli så mycket längre. 

 

Så jag tänker avsluta inlägget här och sen försöka göra det sista innan jag ska sova. 

 

Av linnea winroth - 10 juni 2015 21:30

I dag vet ni att jag var i Landskorna. 

I morse la jag ut detta:

Dagen började med att jag lyckades ta mig till Landskrona helt på egen hand. Jag var på plats kl 8:05 och vi skulle börja 9:00. Så jag var där tidigt och när jag gick upp på 3:dje våningen så var det inte en enda person som syntes till i koridoren däremot hörde jag Emils röst från personal köket. Emil är typ rekotor eller vice chef. Strunt samma jag har aldrig fattat vad han egentligen är men jag gick raka vägen in till deras kök och frågade var vi skulle vara någon stans. Man får ju ta för sig lite. Hihi.... Dom säger det åtminstonde.

När jag var på plats så var jag hur lugn som hellst. Tjejen bredvid mig skakade som ett asplöv. Synd om henne men 1:a års eleverna var observatörer och försökte lugna henne.


Sen blev det info i ca 60min om skolan, personalen och presentation av alla elevr som var där. Sen delades vi in i 6 olika grupper. Vi skulle ha ett "Skarp Case" i varge grupp. Min grupp fick att komma med 3 förslag om nästa års eurovision. Plats och slogan. En toppen uppgift enligt mig där jag fick chansen att visa mina slager kunskaper. Hihi jag är en riktig nörd men jag fick ju briljera så jeg är nöjd. Sen efter en tinners grupparbete var det dax att sätta sig och göra en skrivftlig den. Elever läste upp oliha frågos sen skulle vi svara på dom, det luriga avr att vi hade ca 2 min på oss att svara och då ska man vara kreativ och helst skriva så mycket det bara går.


Vi fick tre idiot frågor. Alltså dom frågorna om något gjorde mig bara förvirrad.

Det var tema: Tegelsten.


fråga 1. Rada upp ALLA sakr du kan ha en tegelsten till. Du får 2 min på dig.

fråga 2. Rada upp ALLA sakr du kan ha en tegelsten till i köket. Du får 2 min på dig.

och sist men inte minst fråga 3. Rada upp ALLA sakr du kan ha en tegelsten till i den nederskta lådan i köket. Du får 2 min på dig.


Blir man galen eller blir man galen. Jag blev tokig för att det var så lite tid och sen när tiden var slut så kom jag på så mycket fler saker. Så ja där sätter dom verkligen ens stress tålighet på prov. 


Efter provet som varade i en timme så var det lunch. Vid 13:00 var det sen redovisning av grupparbetet. Det känndes bra och nu är det bra att vänta och se. Vi får svar innan midsomamr så en vecka ska jag nog stå ut. 


På vägen hem åkte jag till Väla. Får ju först säga att jag och GPS är inte bra vänner. Då jag visste att det låg åt ett håll och GPS:en ville åt en annat håll. Därför tog det en stund att hitta dit men tillslut så gick det. 

På väla köpte jag tre saker. Ett par öronhängen då mina gamla gick sönder för att jag råkade lägga dom i bakfickan och sen sätta mig på dom så att dom gick av på mitten. Så ett pat nya öronhängen. Sen köpte jag även ett par nya pennor då mina här hemma börjar ta slut. Så det blev nya pennor och tillsist så köpte jag nya ballerina skor. Jag har alltid problem med ballerina skor. Dom måste nämligen vara breda längst fram eller med ett band över foten. Problem då dom oftast inte har något band över foten elelr är speciellt breda där fram. Men just i dag så hittade jag ett par glittriga skor. Så jag köpte ett par svarat och två par silvriga. Alla tre för 198kr. Så jag är nöjd med köpet. Jag ska ta med mig dom slivriga till Stocholm till helgen. 

Innan jag åkte hem köpte jag gräddbullar. Egentligen den enda andledningen till att jag åkte till Väla. DOm har nämligen en gräddbulleria där dom gör gräddbullar med smak i och dom har en med smak av mocka och dom är så goda så jag köpte med mig någara stycken. 


Sen åt jag lite och körde hen. Får ju säga att även då ville GPS:en och jag inte samma. Den ville att jag skulle köra vida Höganäs och mälle men jag ville köra på motrovägen. Det slutade med att jag stängde av den och därav skörde jag lite fel till motorvägen men tillust hittade jag dit och kunde köra motorvägen hela vägen hem. 

 

Av linnea winroth - 9 juni 2015 22:33

Ja i dag har det varit fullt upp ska ni veta. Jag och Zara har varit i stan och gjort en hel den massa saker. 
Jag ska ju till Landskrona i morgon på intagningsprov. Och skolan ville självklart ha en bild på min som jag skulle ha med mig när jag kommer. Men problemet är att senast jag tog en bild på mig själv som jag sedan framkalalde var typ minst 2-3 år sedan så jag fick gå till Audio Video och framkalla en bild och när jag ändå var där så passade jag på att framkalla några andra bilder. 

 

Denna bilden ska jag ha med mig dit. Det är den senaste bilde jag har tagit på mig själv. Ja förutom den på mig och Måns men den är kanske lite opassande att ha med mig dit. Eller vad vet jag dom kanske gillar det.


Men i alla fall så blev det denna bilden och eftersom det skulle ta en timme att framkalla bilderna så passade vi på att gå till Ica och skicak iväg mammas klocka som det avr fel på. Så vi får väll säga 3gången gilt för henne. Hon ska kolla på en annan klocka i Stockholm. Hoppas hon kan bestämma sig snart. 


Sen när vi ändå var i stan så gick vi till bokhandeln och köpte svarta turspennor till mig som jag ska ha till min present till Oscar som tar studenten på Fredag. Och när vi ändå hade tid över gick vi och köpte en silver kedja till mitt halsband som gick sönder för ca 2 veckor sedan. Och med min otur så tappade jag självklart bort min berlock som skulle sitta i kedjan. Så den finns någon stans mella min bil och guld smeds affären i stan. Inte alls någon speciellt stor yta och berlocken är inte alls super liten. Varför ska bara jag råka ut för sånt här? Vad har jag gjort för att förtjälna all denna otur? Skit samma! 


Sen fick jag äntligen ett meddelande att korten var klara och då åkte vi äntligen hem för att äta. 

Annars har jag tillbringat kvällen i soffan tittande på en film med mamma och pappa samtidigt som jag skrivit lite på presenten som jag ska ge på Fredag.


Nu ligger jag i sängen och bloggar och snart ska jag sova. Blir en lång dag i morgon då jag ska upp vid 5:30 och sen köra vid 6:30. Jag ska köra till Landskrona och ha intagnlings provet mellan 9-15:30 och sen ta vägen om Väla innan jag åker hem. Ja vilken rolig dag. Den är planerad in i minsta detalj. 


Och innan jag avslutar detta inlägget så måste jag ju bara få berätta att TEC (skolan jag sökte i Stocholm) har hört av sig. Jag står som reserv. Min plats i kön får jag veta senast Måndag då alla måste svara innan Fredag. Spännade hoppas det är några som tackar nej så att jag får börja i Stockholm. Spännade så nu tänker jag bara på jag har en chans att komma in på skolan i Stocholm och att jag m´ska göra prov i morgon. Jag borde nog sova så att jag är pigg i morgon då jag måste prestera bra. 

 

Av linnea winroth - 8 juni 2015 22:30

Ja i dag har jag jobbat 7-21:15och det är den ända dagen jag jobbar denna veckan. Det är för att jag har andra planer. 
I morogn är jag ledig men måste fixa en bild på mig själv som jag ska ha med min på mitt intagnlisprov i Landskrona på Onsdag. Sen är det ju Landskorna på Onsdag, Begravnling på Torsdag i Varberg och sen blir det Hultsfred en snabbis på fredagen och sen drar vi till Stocholm på Fredga kvällen och stannar där till Måndag morgon. En hektisk vecka mår ni tro så bara för att jag inte jobbar betyder det inte att jag kommer ligga på latsidan. 


Vet ni vad.... Arbetsförmedlingen ringde i dag och sa att dom skriver ut min då jag har jobba under sommaren. Sen hoppas dom på att jag ska börja plugga till hösten. Haha tur att dom tror på mig mer än vad jag själv gör. Visst hoppas jag på att jag ska få börja plugga till hösten men det känns som om chanserna är ganska små för tillfället. Jag sak höra något från Stocholm innan midsommar och Landskrona innan sista Juni. 


Jaja man får bara vänta och se. Det är ju inte så långt kvar innan man får reda på det.

Nu sitter jag och skriver lite innan det är dax att sova. En låång dag på jobbet mår ni tro. 


Veckans att göra lista!

Måndag: Jobba 7-21:15

Tisdag: Framkalla en bild / Skicka tillbaka en klocka / köpe pennor

Onsdag: Landskorna 9 -15:30 / Väla

Torsdag: Begravning 13:00

Fredag: Oscars Student / Stocholm

Lördag: Spring Awakling 13:00

Söndag: (Fotboll) / Shopping

 


Av linnea winroth - 7 juni 2015 22:26

I dag har det varit bal för falkenbergs studenter. Många riktigt fina klänningar och ett par stiliga killar. Det var lite synd att det blåste och var kallt och att vissa par gick väldigt tett och väldigt snabbt. Det var svårt att få med vissa på bild då dom gick så fort. 


Föruton balen i dag så har jag och mamma köpt student present till Oscar och sen har mormor och Leif varit hos oss. 


Nu har jag varit ledig i två dagar och i morgon är jag tillbaka på jobbet igen. Det blir till att jobba lite exta innan jag ska vara ledig en vecka för att sedan jobba 2 dagar och sen vara ledig en vecka till. Så nu är jag typ semester innan sommaren börjar på allvar och jag ska jobba häcken av mig. Sen kommer hösten och vem vet vad jag gör då. 


Och nu kommer några bilder från balen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Kanske inte kom i rätt ordning men gjorde mitt bästa :)

 

Av linnea winroth - 6 juni 2015 13:51

Nu har jag laddat upp allt på datorn.

Här är resultatet av hanns konser i går.



Han sjöng bland annat:


Hope & Glory

Brother oh Brother

Broken Parts

Miss America

Hold On

Stir it up

Someday

Unbreakabel

Heroes


och nu bilder 

                                                                                                                                                           

Haha vissa bilder ser riktigt roliga ut men det är det som är unikt. 


nu kommer alla videoklipp





 
 
 
 
 
 

Sen efter konseren när vi hade spelat på några chokladhjul så gick vi tillbaka och då stod Måns och tog bilder och skrev autografer.

     

     

Och sist men inte minst:

Zara Måns vill säga något till dig!!!


    
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
   


 

Av linnea winroth - 5 juni 2015 16:00

Just nu är jag på stationen och ska snart ta tåget till Göteborg för att kolla på Måns Zelmerlöw på Liseberg. Det ska bli super kul och jag är redo med kameran. Nu ska här filmas och fotas. Det ska bli kul att få se han minst 3 gånger i sommar. två gången på Liseberg och sen en gång hemma i Falkenberg. 


Bilder och filmer komme ri morogn när jag har fixat allt.

 

Av linnea winroth - 4 juni 2015 21:38

Jaa i dag kom mitt lilla paket. Mitt paket från Stockholm och ZBFoundation. Mitt efterlänktade armband kom i dag. 

 

Jag har bestält ett armband och bidragit med pengar till Måns och Johnas organistion. 

Vill ni också visa erat stöd och skänka pengar så kan ni göra det på deras sida: ZBFoundation.se 

Då kan ni få et fint armband, lika fint som jag.

 


Sen så har artisterna till Lotta på Liseberg kommit nu.


 


Även i år kommer det bli en toppen sommar med många bra artister.

I morgon blir det först jobb och sen blir det till att dra till Göteborg för att kolla på Måns Zelmerlöw på Liseberg. 

Sen är ja egentligen ledig till den 15 Juni men ska jobba extra nu på Måndag. 

 


Presentation


Denna bloggen drivs av mig Linnea Winroth som är 23 år och kommer från Falkenberg. Men som är bosatt i Stockholm.

Tog studenten sommaren 2013 från Falkenbergs gymnasieskola där jag gick inriktning Estet.
GÅ TILL PRESENTATION FÖR ATT LÄSA ME

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards