linneawinroth

Alla inlägg under februari 2016

Av linnea winroth - 23 februari 2016 04:38

Var börjar man? Jo jag kan börja med att säga att jag mår okej. Jag vet att jag inte bloggade på Måndagen. Och nu berättar jag varför. Jag har haft ont i min rygg till och från i snart ett halvår. Men från typ November och fram till nu har det varit mer smärtor än vandligt. Och bara sen jag jag kom hit så har värken i ryggen vuxigt och i morsen visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Det gjorde så fruktansvärt ont och jag tog alvedon och ipren men inget hjälpte. Och utöver denna konstannta smärta i ryggen så fick jag även under dagen kramper över bröstet. Det känndes som att något fick musklerna att krampa lite lätt, men i bland kom det som stötar och då krampade det något fruktansvärt. ni vet när det krampar i foten och man inte blir av med det. typ den smärtan fast i bröstet och bara på vänster sida. 

Så efter att ha jobbat hela dagen med rygg ont och perioder med kramper så fick jag åka hem och då ringde jag sjukvårdsupplysningen. Jag kännde att på vägen hem så rusade min puls något fruktasvärt. 


Jag pratade med mamma och vi trodde bårda två att kramperna berodde på ryggen. Jag har ju början till diskbrock och då kunde smärtan stårla ner i ben och armar och sätta sig över bröstet. 

Men i alla fall så ringde jag sjukvårdsupplysningen och tyckte att jag skulle komma in då jag inte hade några symtomer till hjärtklappning eller hjärtatack förutom just att det krampade i perioder. Och inga större symtomer för diskbrock heller bortsätt från smärtan.


Men i alla dom ville att jag skulle komma till akuten så att dom fick ta ett EKG på mig. Dom frågade om jag var bodde själv, och det gör jag ju för tillfället. Så frågade dom om jag hade någon som kunde köra mig. Jag svarade att det har jag inte. Inte för att jag känner så många och sen ville inte störa dom. Jag trodde att det var vårdcentralen i Solna centrum så jag tänkte gå dit bort. Men dom i växeln sa att dom skickar en ambulans. 

Ja lite dramatiskt kanske men jag fick ändå gå med på att åka ambulans. Så när jag kom in i ambulansten tog dom EKG, puls och tempen på mig. Det var inga större fel men vi åkte ändå in. Jag hamnade på Karolinska Univeritets sjukhuset. 

Så efter att ha varit där i över 7 timmar så konstaterade dom att krampen jag hade över bröstet var muskel spänning som berodde på stress. Och värken i ryggen som bara blir värre är på grund av för hög belstning i ländryggen. Så jag fick ett recept på starka morfin tabletter så att värken i ryggen försvinner. Och då fick jag även ordinationen att ta kontakt med en sjukgymnast som kollar min rygg grundligt. Eftersom jag är såpas ung och redan har början till diskbrock. 


Så nu är jag äntligen hemma i min säng. 

 

Hittar ett 10 tal sådanna här små elektroder. Dom har ju tagit EKG ett par gånger så det blev en del små lappar och jag har dom överrallt runt revbenen. 


Och slutligen jag tog en taxi hem för bussen skulle ta 2 timmar och jag skulle behöva åka till Sollentuna och vänta där en halvtimme innan jag kunde åka till Solna och vänta där en halvtimme på en buss osm tar mig hem på max 10 min. Då var det lättare att ta en taxi och vara hemma på under 7 min. 


Ni ska jag sova och vila upp mig och stannar hemma från jobbet i dag. 

 

Av linnea winroth - 21 februari 2016 21:17

i dag har jag pluggat en del. Dagens tema på psykologi uppgiften i dag var självmord och psykisk ohälsa. Visst låter det uppmuntrande att läsa om det. När jag fick nog av allt deppigt så gick jag ut och gick. Jag gick till Solna centrum. Visseligen är det inte långt dit men jag ville röra mig lite runt solna. Sen tog jag mig in till stan för att boka bor på Pong tills när alla kommer om 3 veckor. 

Och när jag gått tills jag fick ont i fötterna, då återvännde jag till Solna. Nu sitter jag i soffan och kollar på någon film. jag har gjort klar psykologin för denna veckan och nu har jag bara en uppgift klar innan jag ska ha min examination. 

Skönt att kursen är så liten. 

 

Av linnea winroth - 20 februari 2016 22:45

Nu är jag ledig en dag. Det är skönt för jag behöver nog vara ledig då jag är riktigt seg i kroppen och jag har värk i ryggen. Det är inga bra golv på jobbet och jag har inga bra skor. Men jag ska ju hem nästa vecka så får hämta min andra skor då. 


Vad har jag annars gjort då? Jo jag har vart i Kista några timmar och nu är jag hemma och chattar med folk. Jag var inte så inne i Melodifestivalen i dag men det var väll helt okej tycker jag. Jag gillade verkligen Lisa Ajax nummer och Oscar Zia är ju bara för bra. 


Men ärligt talat vad har hänt med Melodifestivalen? Det är ju inte alls lika kul som förr.  

Nej nu går jag och lägger mig. 

I morgon blir det till att plugga och sen städa lite.

 

Av linnea winroth - 19 februari 2016 21:54

I dag är jag riktigt seg. Jag sov typ 4 timmar i natt. varför vet jag inte. Men jag jobbade 5:30-17:30 i dag och vi sålde slut på nästan allt. Men i alla fall så kom Calle och hälsade på i slutet av dagen. Sen tog vi en snabb runda inne på Mall Of Scandinavia innan vi drog hem till mig och kollade på tv. Sen åt vi thaimat och nu sover vi typ i soffan. I morgon blir det jobb 10-16 och sen ska jag till Kista igen. Sen är jag ledig på söndag och då ska jag typ plugga och kanske börja städa lite. 


Dagens inlägg blir ganska kort då jag seriöst inte orkar mer. 

 

Av linnea winroth - 18 februari 2016 20:50

I dag har jag jobbat 5:30-14:00. Det var första gången jag var själv och det gick super bra. Det är bara lite kalllt men annars har dagen varit bra. När jag kom hem så var all plast på grejerna och pappret på golvet borta. Dom är klar här. JAAAAAAA!!!!!!! äntligen kan jag ta fram tv:n. Så jag har varvat plugg med att flytta grejer. Det stod flyttlådor i mittet av rumet och ett bord fullt med grejor. Nu har jag flyttat alla lådor till en vägg så det blir lite mer plats och så man kan sitta vid bordet. Jag har även hunnit med att sätta upp lamor. Inte alla men några. 

Nu ska jag snart sova för jag ska jobba heldag i morgon. Det blir alltså 5:30-18:00. 

Så jag avslutar redan nu. 

 


Av linnea winroth - 17 februari 2016 20:50

I går fick jag mitt betyg i Engelska 6 och i dag börjar jag med Psykologi. Ingen vila här inte. Som tur är så är psykologi mycket lättare än engelska. Och för att göra det ltte svårae för mig så har jag min psykologi bok hemma i Falkenberg och jag ska vara klar med kursen innan jag hinner hem till Falkneberg. Mamma försöker skicka bilder på sidorna i boken men inget fel på min mamma. Eller jo hon är sjukt dålig på att ta bilder. Och sen ska man se vad hon har skickat för text. Det går riktigt dåligt. Förlåt mamma men du suger på detta. Jag har inte tid att försöka lista ut vad det står utan jag behöver veta exakt avd det står. Då är det bra att man har google så man kan lästa lite bakgrundsfakta och sen ta resten från huvudet. Jag har ju läst denna kursen på gymnasiet precis som jag gjorde med min engelska och min matte. Jag hade bara oturen att få dåliga lärare i dom ämnenan. Ärligt talat så gör läraren mycket i en kurs. Min mattelärare favoriserade klasser och ansåg att folk på estet inte kan vara duktig på bårde sång, dans eller bild och samtidigt vara smarta. Därför var han ganska snabb med att berätta att han inte trodde på att vi skulle klara det. Natur var mycket snartare än oss. 


Min engelska lärare ska vi inte tala om och psykologi läraren var bara så rörig. Det var så mycket olika saker och så röringt och jag kännde aldrig att jag förstod riktigt vad allt handlade om. Det var så likt allt enligt mig. Men sen läste jag en fördjupnings kurs i psykologi och den gick mycket bättre för då fick man välja vad man ville fördjupa sig i. Då kunde jag fokusera på en sak och göra en djupdykning i det. 


Och nu till min dag. Jag la mig sent i går men vakande likt förbannat riktigt tidigt i dag och åkte till jobbet 2,5 timmar tidigrae än jag borde gjort. Var väll på jobbet kl 8:30 och började egentligen kl 11:00. 

Sen fick jag gå hem 90 min tidigare så då passade jag på att sätta mig med psykologin och jag ska i morgon lämna in del 1 av tre. Denna kursen kommer gå riktigt fort då jag ska har gjort ca 50 timmar på 14 dagar.


Och nästa vecka åker jag hem till Falkenberg en dag för att sen åka vidare till Helsingborg. På torsdag åker jag och då ska detta vara klart. Hela kursen ska vara klar då. 


Nu ska jag sova för i morgon ska jag börja 5:30. 

 

Av linnea winroth - 16 februari 2016 23:33

Hur många har redan läst på min Facebook? .......1....2....3.... okej några har redan läste det. Ni kan ju hoppa över den första delen. Eller så fortsätter ni att läsa så får ni reda på hela grejen.


Okej ni vet säkert att jag har pluggat engelska. Ni vet säkert också att jag haft lite problem med att avsluta kursen. 

Okej vi tar det från början. Jag gjorde min sista inlämning den 30 Jan. Sen den 4 Feb så gjorde jag min muntliga examination. Ni vet när man skypar med sin lärare. Man pratater och hon frågar saker. Sen avslutade hon med att fråga mig: "Har du gjort det nationella provet?" Jag svarade att jag skulle göra det till helgen. Det jobbiga var att när jag sen väl skulle sätta mig ner och göra det så står det att man ska boka en tid. Och tiden ska man boka minst 2,5 veckor innan kursen slutar. Jag hade en vecka på mig. Sen när jag provade att boka en tid ändå så fanns det ingen tid. Varför undrar ni kanske. Jo först så gör dom inte proven så ofta och sen skulle jag göra det i Falkenberg eftersom jag är skriven där. 

Så jag skickade iväg ett mail till stockholms vuxenutbilldning och fråga om jag kunde göra provet här i Stockholm. 
Det tog några dagar innan jag fick svaret att jag hade hört av mig till Stockholms regionen och att jag skulle höra av mig till dom som hade hand om alla utanför Stockholm. Så mitt mail skickades vidare till någon annan som sa att jag skulle höra av mig till SYV i Falkenberg. Så jag fick maila en SYV i Falkenberg. Hon kunde tillslut svara: "Jag rekomenderar att du tar kontakt med rekton och ber om att kanske få dispans. Då slipper du göra provet". Sagt och gjort så mailade jag rekton. Detta var alltså i torsdags förra veckan och jag skulle avsluta kursen på Söndagen. Så svarade inte rekton på mitt mail så skulle jag få underkänt i kursen för det står att om man inte gör det nationella så blir man underkännd i kursen. 

Sen lite senare skriver min SYV och säger att hon förlänger min kurs en vecka. 

Så att jag om jag i nödfall inte får dispans så har jag tid att åka hem till Falkenberg och göra provet. Jag fick alltså till Söndag denna veckan på mig. 


På Fredagen svarade rekton och gav mig dispans. Så då var det bara till att maila min lärare. det tog henne till i går att läsa mitt medelande. Sen i går så fick jag ett autosvar från Hermods. "Hej din examination är avbokad, det kan ha skett manuellt eller för att du har förlängt en kurs. Var vänlig och boka om din examination." Va!!!!! skulle jag vara tvungen att göra om den muntliga examinationen? Det har inte jag tid eller lust till. Så jag fick skicka ett mail till läraren. "Jag fick ett meddelande om att jag ska boka om min examination. "Måste jag göra den även om jag gjrde examinationen förra veckan." Svaret kom sent i går. "Hej nej du behöver inte göra om det. Jag ser att kursen är förlängd. Jag sätter ett betyg tills i morgon. 


Så har det varit med att fixa  denna engelska. Men nu ska jag aldrig mer plugga engelska. Tur jag hade som slapp det. I dag kom det efterlängtade betyget.

Det blev ett E. Helt aceptabelt och jag harde inte räknat med bättre heller.

 

Av linnea winroth - 15 februari 2016 21:13

Klockan är mycket och jag borde sova nu men jag måste ju skriva här innan jag ska sova. Så jag ger detta max 15 min. 


Denna veckan är detta jag som jobbar 5:30-13:30. Vad har jag gjort i dag då? Typ inget... nej men ärligt det var lite att göra på jobbet. sen åkte jag till Kista för att kolla om jag hitta dit då jag ska dit i morgon på kvällen. Sen åkte jag hem och skypade med mormor och familjen. Då Leif fyller år och mormor och Leif har inte sett mig på superlänge. 

Jag fick vara med när dom åt semlor men nu har dom slutat prata och jag ska sova. Så jag har förflyttat mig från köket till sängen. 

Jag ska upp 4:30 så jag borde verkligen sova. Men ja jag vill inte sova för det finns så mycket roliga saker att göra på kvällen. 


Men jag ska avsluta nu innan jag börjar sluddra och tappa min mobil annsiktet. 

 

Presentation


Denna bloggen drivs av mig Linnea Winroth som är 23 år och kommer från Falkenberg. Men som är bosatt i Stockholm.

Tog studenten sommaren 2013 från Falkenbergs gymnasieskola där jag gick inriktning Estet.
GÅ TILL PRESENTATION FÖR ATT LÄSA ME

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards