linneawinroth

Alla inlägg under oktober 2016

Av linnea winroth - 17 oktober 2016 21:49

Japp jag har varit som en vind i dag. Jag har varit på så många ställen i dag. Dagen började vid 8:30 och vid 11 var jag på väg in till stan. Gick från Slussen och bort till Hötorget där jag satte mig med min dator. Jag har bland annat börjat med min lista på saker jag ska skaffa till mitt nya boende. Då jag nu kommer få ha ett rum så kan jag ju äntligen börja göra mig hemma. Så jag vill skaffa ett skrivbord och en spegel samt lite mer förvaring. 

När klockan var 16:30 så tog jag mig till Mall Of Scandinavia. Och i dag har det varit strul i pendeltåg trafiken så det var förseningar hit och dit sen hörde jag att det var något med tunnelbarnan för den stanande inte vid Globen. Så ja det var en del kaos men jag tog mig till MoS och där kollade jag lite snabbt på ett pennfack till alla mina pennor då jag inte får plats med alla i det pennfacket som jag har. Men desvärre hittade jag inte den sorten som jag var ute efter så jag åkte hem.


Och nu sitter jag här i sängen och kollar mail och sociala medier. 

dagens bild blir på mina gympaskor. Riktigt sköna skor som jag inte riktigt har vågat annvända fullt ut än men jag har haft dom några gånger men jag är ganska rädd om dom. Det syns ju inte äns att jag har annvänt dom.

 

Av linnea winroth - 16 oktober 2016 19:54

Okej det är egentligen inte så mycket som har hänt men lite i alla fall.
I dag lyckades jag vakna tidigt. Jipp jag har kanske äntligen kommit igenom den där sega tiden då jag sover 12 timmar och är vaken 12 timmar. Jag var upp till 01:15 i natt och vaknade ändå strax efter 8:00 i dag. Jag är helnöjd :)

Kl 13 var jag och skrev kontrakt och hämta mina nya nycklar och sen gick jag till biblioteket här i Kista. Jag satt där till typ 17:30 då jag gick hem och lagade mat.
Men när maten var klar var jag inte hungrig så jag satte in den i kylen och såg en film i stället. Får kanske ta och äta snart.

Men i dag har vi kommit överens om när mamma och pappa kommer upp hit och hjälper mig med mitt rum och jag har börjar göra min egna tolkning av en Bullet Journal.

I morgon börjar vardagen igen och det betyder lite "jobb" och sen nästa helg måste jag börja packa dels för resan till Rom men även min flytt.

Kvällens mysdress består av fluffiga knästrumpor, shorts, ett Linné samt min rosa kofta som jag har fått av Bodil. Den är speciell då den än den ända koftan som inte är "syndligt" fotbolls relaterat. För egentligen så ska det stå Fotbolls....... över 12:an men jag ville inte det så på min kofta står det bara 12 och #Tolftespelaren.
Vilket för övrigt är något jag tycker ni ska stödja. Ett bra insiativ till att stötta allas möjlighet att få spela fotboll.

Av linnea winroth - 15 oktober 2016 21:49

Jag kan säga redan nu att dett kommer bli ett riktigt rörigt inlägg. Så försök att inte tappa bort er. 

Jag sov till 11 i dag. Fattar ni 11! Men jaja vad ska man göra? Jag började morgonen med att nästan studsa ur sängen och klä på mig. Haha vilket skämt.... nej men jag tog mig upp och klädde på mig och sen gick jag på en kort promenad innan frukost. Jag menar verkligen en "Kort" promenad. Den varade i max 15 min och då pratade jag med pappa typ hela tiden. Sen gick jag hem och packade min väska. (Precis som vandligt) Men i dag försöket jag verkligen packa den lättare. Det gick väll hyfsat men med tanke på att datorn och laddaren alltid ska vara med så blir väskan lätt tung ändå. 

Men jag åkte tillsut in till stan. Senare än vandligt, eftersom jag sov så länge så hamnade jag fort efter. Jag brukar vara i stan senast kl 11 och i dag avr jag där runt 12:30. Men ja jag gick runt lite. Tog mig bort mot gammla Stan, genom Gallerian, förbi Drottinggatan och bort till Hötorget där jag satte mig på Akademibokandeln någon timme för att äta frukost som dagen till ära blev en macka. Men efter att akademibokandeln började fyllas på med folk som precis som jag hade tanken att sitta där och jobba/ plugga eller vad dom nu höll på med så packade jag ner datorn och började gå runt igen. 


Jag hade sagt till mig att inte sätta mig på Starbuck men jag hamnade där tillslut ändå efter att ha gått bort till Östermalm och genom Humlegården. Men tur var väll kanske det för i dag har jag insett lite saker. Ärligt talat vet jag inte om jag vill berätta om vad det är jag har kommit fram till men får väll säga att jag har kommit på hur jag vill ha saker framöver. 

Jag har länge relaterat till en spegel. Och ärligt talat trodde jag att det var slut på det när jag nådde botten med det. Fram tills i dag då jag märkte att den har fått nytt liv. Sen har jag alltid tagit horoskop och sånt med en nypa salt men dessa dagarna har det verkligen stämt. I dag var jag psykiskt sätt långt borta i en "drömvärld" för jag märkte att jag på något sett tappade fattningen om nuet och bara fokuserade på saker som för stunde känndes viktiga för mig. Och när jag sen på något sett blev avbruten i mina tankar så insåg jag vad det var jag hade lyckats åstakomma. Jag hade liksom fått ner alla mina tanka roch ideer på ett papper oså nu kan jag liksom se dom klart och tycligt och till och med genomföra dom så att drömmarna blir verklighet. 

Men jag har också kommit fram till att när jag äntligen har hittat tillbaka till en frizoon så vill man ju gärna kunna komma tillbaka. Och det är precis som i gaderoben i "Narnia" filmerna. Om du letar efter Narnia så finns den inte, den finns bara för dom som inte letar. Och det är precis så det är. Jag har försökt att hitta tillbaka till min lilla frizoon och då har jag aldrig hittat den. Jag har varit nära men aldrig kännt att "Det är HÄR den är" innan jag slutade leta. 


Så jag gick hem med en kännsla som var väldigt härlig och lite ovan. Det var som sagt ett tag sen jag kännde mig så här. Till det bättre får jag ju säga. Men efter att jag fått hjärtan på min kaffemugg och sen gå och köpa mat det fanns någon som pratade med mig. Ja det fick mig att le. Det är verkligen dom små sakerna som gör det. Det ända dom gjorde var att ge mig en komplimang om mitt hår som sen blev en diskution. 


Och nu några timmar senare sitter jag hemma i soffan och bloggar. Efter att ha ätit och sett på en film. Jag sitter och funderar på var jag borde börja någon stanns. För jag har nu koll på vad jag vill och ska gör, nu ska jag bara börja i någon ände. 

Men det får bli i morgon. Då ska jag sätta mig ner och kolla igenom papperan och på något sett börja årdan upp det. 

Dagens rosa sak blir min mobil. Ja mitt mobilskal är ganska smutsigt men det är för att mina byxor färgar av sig. Men det gör inte så mycket för jag har sällan hela mobilskalet på då det går att sära på det. Så jag har egntligen bara själva skalet på och sen lägger jag "Plånbok" delen i väskan för att jag ändå måste ha med mig alla kort när jag går någon stanns då det är allt från visakort, körkort till SL kort och bonuskort.

 


Av linnea winroth - 14 oktober 2016 21:30

Den första delen av dagen spenderade jag med Emma då vi satt på cafe och "jobbade" med våra olika grejer. Eller ja Emma pluggade och jag satt och skrev texter. När vi sen efter några timmar gick slida vägar så åkte jag hem och bytte om för att sen gå ut och springa. Även om jogginrundan gick lite sämre än vad jag hade hoppats på så var det skönt att få gjort det. Nu i kväll sitter jag ny duschad med en bok. Jag har liksom gjort en liten myshörna med en läslampa, filar och kuddar. Så i kväll får jag försöka komma i kapp med alla mina böcker som jag vill läsa. 


Så jag har väll egntligen inte så mycket att berätta om min dag. Den är väll hyfsat lik dom andra dagarna.

Dagens rosa sak var lite mer diskrtet än vandlig då det inte syntes. Det blev mina strumpor. 

 

Av linnea winroth - 13 oktober 2016 20:24

I dag har jag suttit telefon större delen av dagen. Jag tog det hyfsat lungt på morgonen och kollade runt lite på datorn innan jag tog mig till Sätra för att kolla på ett eventuellt boende. boendet var riktigt bra men desvärre vägde nackdelarna mer än fördelarna så jag kommer tacka nej till det boendet. Dels för att det lång ganska avlägset med nästan en km till tunnelbarnan och för att det var ganska drygt att ta sig in till stan. 


Besöket gick också ganska fort då jag ganska fort fick intrycket av det. Men när jag sen tillsut tagit mig tillbaka till stan så satte jag mig på ett cafe och där hann jag inte sitta länge innan mobilen gick varm. Jag har inte kännt mig så populär på väldigt väldigt länge. Först pratade jag med mamma, sen pappa, sen ringde farmor och sen ringde mormor och efter det pratade jag med pappa igen. Så alla som satt runt mig måste ju trott att jag jobbade på riktigt bra där med min dator och alla papper jag hade framför samtidigt som telefonen ringde konstant. 

Haha det avr riktigt kul faktist och det får alla gärna göra om snart igen. 


Men efter att jag suttit på cafe i två hela dagar så kommer jag nog inte gå på cafe på ett tag. 

Nu är jag hemma och har precis ätit. Vilket var väldigt uppskattat av min mage då jag har tagit hand om den riktigt uselt dessa dagarna. 

Men efter att ha tagit mig igenom dessa dagar så har jag ett jobb projekt på gång samt så har jag fixat boende. Så i November flyttar jag till ett radhus här i Kista. 

Dagens rosa sak blir min laddare till mobilen som jag alltid har i väskan. Den är super och verkligen ett måste när jag går någon stanns då jag lyssna rpå musik så mycket så drar det en del bateri och eftersom jag är borta ganska mycket  så behöver jag kunna ladda den på ställerna jag är på. 


Och har ni inget att göra kommer här tre låtar som jag har lyssnat på en del i dag. Det är låtar från musikalen "Hamilton"

 

Av linnea winroth - 12 oktober 2016 22:16

I dag har jag varit i stan hela dagen. Först blev det 4,5 timmar på mitt favvo ställe. Även om det inte riktigt räckte med att sitta där för att få ordning på mig själv men det lindrade lite. På kvällen var jag på ett möte om ett kommande projekt som jag antagligen kommer medverka i. Men mer om det när jag vet mer. Och nu har jag precis kollat på ett boende men det tar vi också när jag vet mer om det.

Så kort och gott....

Dagens rosa sak är min kofta. Den tillsammans med min 2m långa halsduk har varit mina kompisar i dag.

I morgon blir det samma upplägg bara i omvänd ordning så jag kommer avsluta dagen på antingen Starbucks eller biblioteket.

Av linnea winroth - 10 oktober 2016 21:18

Ja det är verkligen det lilla som gör det. På förmiddagen när jag satt och funderade på vad man skulle göra efter sin joging runda så kom svaret ganska fort. Min lilla buddy som svek mig och flyttade till Umeå för att plugga ville i dag ses när hon ändå är i Stockholm. Så i dag har jag tillbringat några timmar med Rebecka. Några riktigt roliga och behövlia timmar med henne. Vi pratade om allt och kul hade vi för vi förstår varrandra och vi kan skämta med glimten i ögonen.

Vi åt först på Subway och pratade där ett tag innan vi gick och kollade på kläder. Jag har äntligen hittat en mössa som jag gillar. Och med tanke på att hon har tagit lite foton på min mobil får hon nu vara med på bloggen.

   

Så går det när du smygfotar dig med min mobil.   

Nej vi kan inte ta några normala foton inte äns när vi försöker.


Men det blev den beiga mössan så nu har jag flyttat in i den för om man viker ner kanten så skulle jag kunna ha den som en halsduk då den är ca 3 gånger så lång på längden än på bredde.


När jag lämade Rebecka runt 15:00 så gick jag hem och tog det lungt en halvtimme innan jag bytte om och stack ut i jogging spåret. I dag blev det en liten dipp. Jag tog mig igenom mina 5km men i dag lite saktare och betydligt mindre jogging i dag. Men jag får väll skylla på kyla. Eller nej jag skyller inte ifrån mig. Jag hade inte orken i dag att pressa mig själv i dag. Men fy f*n va kallt det är. Jag tycker ändå att jag klädde mig bra. eftersom jag skulle springa ville jag inte ha för mycket lager på mig men eftersom jag inte sprang så långt så hann kylan ikapp mig så från och me di dag ska springer jag med underställ. Jag frös något fruktansvärt så när jag kom hem gick jag och kramade våran handdukstork. Den och våran golvvärme i badrummet är det ända som är någolunda varmt just nu. Så jag pramara handdukstorken och sitter på gadrumsgolvet för att bli varm. När jag fått tillbaka värmen lite så kund ejag duscha. Och innan ni frågar. jag vet inte varför jag inte bara gick in i duschen md det samma och hoppade över att krama handdukstorken. Men se det såhär... jag är konstig och om jag skulle duschat med det samma skulle jag inte haft något att berätta. ;) Jag bjuder på det. 


Nu i kväll har min kompis varit mitt te. Det värmde men det gav mig även en bitter eftersmak så jag tror det har blivit dåligt. Så jag bytte ut mitt te mot vatten, sen satte jag mig och renskrev mina listor på böcker, filmer och musikaler som jag vill/ ska se och läsa. Jag blev ganska nöjd då jag insåg att jag läser en hel del böcker. Det finns ju fler böcker som jag läst än böcker jag ska läsa. Det ända jag är dålig på är musikaler. Men då har jag ju något att se fram emot. När listorna var klara börja jag lista mina favoritlåtar. Och det blev en del. Men jag har väll redan tröttnat på 4/5 av listan så det är bra att det kommer ny musik hela tiden. 


Och slutligen:

Min rosa sak i dag är min rosa skepparjacka. Ni ska veta hur lång tide det tog för mig att hitta just denna sortens jacka. Jag såg den i en butik i Stockholm i början av förra våren. Jag hann inte köpa den när jag såg den och sen leta efter någon annan butik som hade den var ju omöjligt. Det tog mig till slutet av Augusti innan jag hittade den. Och nu när jag ett år senare bor i Stocholm så ser jag denna jackan överralt och till och med i en längre modell. Men jag är så nöjd med mig knall rosa jacka. 


 


Av linnea winroth - 9 oktober 2016 21:41

Innan ni säger något, ja jag är ganska konstig. Men det regnade i natt vilket jag hörde runt 4:00 i natt. Det betydde att det var betydligt kallar i luften i dag. Och jag har nu fått inse att det är betydligt kallare här uppe i landet än vad det var hemma i Falkenberg. Så jag klädde mig varmt i dag med mycket kläder, halsduk och vantar. Sen tog jag mig till Stureplan och satt inne med min Pumpa latte och kollade när det regade utanför. Väl hemma lämnade jag väskan och tog på mig regnjackan och gick ut i kylan igen bara för att jag gillar regnet. Jag gillar liksom att bli blöt i håret. Men kom på ganska fort att mitt hår färgar av sig när det blir blött så jag gick in lika fort osm jag kom ut. 


Så jag satt och pratade med familjen och Lotta, Jörgen och Jonte som var på besök hos oss. Alltid kul att prata med alla. Och nu sitter jag här med mitt te och skriver lite på datorn. Sen har jag satt en låt på repit så nu hör jag bara en låt från musikalen Hamilton. En ganska rolig låt så tror att musikalen kan vara rätt bra. Eller så är det bara denna skådispelaren som ska vara rolig. 


Dagens rosa sak blir mitt pennfack med ugglor. I detta pennfack finns alla mina pennor som alltid är med i min väska. Dom har annvänts flitigt och det börjar bli lite glest i den då jag fått slänga många pennor men så fort alla pennorna är slut så byts dom ut till nya.

    

Presentation


Denna bloggen drivs av mig Linnea Winroth som är 23 år och kommer från Falkenberg. Men som är bosatt i Stockholm.

Tog studenten sommaren 2013 från Falkenbergs gymnasieskola där jag gick inriktning Estet.
GÅ TILL PRESENTATION FÖR ATT LÄSA ME

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards