linneawinroth

Alla inlägg under november 2016

Av linnea winroth - 8 november 2016 12:23

En status uppdatering.

Jag var ju inne på Telia i Kista i går och pratade med dom om min exstremt smarta telefon så jag snart slänger ut och kanske till coh med stampar på. Okej jag ska inte trötta ut er med ännu ett inlägg om hur dålig den är. Ni vet det lika väl som jag vid det här laget, MEN killen på telia var snäll nog att säg att han skulle ringa runt till andra butiker och se om dom har en ihone att låna ut en vecka medans min mobil är på lagning.

Jag tänker inte gå runt och rulla tummarna och vänta på att någon på Telia kanske gör sitt jobb. Så jag tog saken i egna hände roch har i dag åkt runt till Teliabutiker i närheten och kollat. Och vet nu va? Jag fick napp vid Teliabutiken på Sergelstorg. Eller Sergelgången som det heter. Så nu har jag äntligen fått lämnat in den och gud hjälper dom om dom inte ger mig en ny för då f*n går jag i taket. Men jag har nu en 4S. betydligt mindre än mig 6s som jag hade. Men jag kan äntligen sköta mitt jobb i veckan. Jippi!!! Men måste ju bara säga att killen i butiken här vis Serglgången inte var lika tillmötesgående som dom i Kista. Han bara: "Men har du redan avrit där så vet jag inte vad dom kan göra åt den. Men vi kan pröva igen om du vill" Haha som om det egentligen är mitt problem. Dom får lösa det för jag ska ha en ny mobil eftersom min precis har blivit 6 månader gammal. Och i dom 4 butikerna som jag varit i har alla sagt att dom ska byta ut den då garantin är kvar och att dom har kunnat se ett av många fel på mobilen. 

Men det är ju ändå tur att dom går under samma polici. 

Så nu håller vi tummaran för att det löser sig nästa vecka då jag ska få tillbaka den. 


Så till en liten pytte sak. Jag har inga kontakter eller sånt i min mobil så vill ni nå mig skriv på facebook eller skriv under varje meddelande med erat namn.

 

Av linnea winroth - 7 november 2016 18:37

Det hela är ett stort skämt egentligen. Men ni vet min telefon. Den som jag lämade in i under Fredagen. Den som dom inte hittade något fel på. Det är fruktansvär konstigt att dom inte lyckades återskapa problemen som jag ser varej förbanande dag sen i Fredags. Jag lydde till och med deras råd att nollställa den till farbriks inställningra. Vad hände? Jo allt försvann i min mobil, alla bilder, låtar, appar och viktiga annteckningra. Då frågar säker någon där ute "Men Linnea du säkerhetskomoierade väll allt innan du nollställde den?" Och ja det gjorde jag men dom på Lan-Masters (dom som reparerar appel produkter) dom trodde att det junde vara en bugg i telefonen. Och att jag då skulle nollställa den och se om det blev bättre. Om det skulle bli bättre så fanns då antagligen buggen med in det jag säkerhetskopierade. Så jag skulle inte lägga tillbaka allt från min senaste säkerhetskopiering. Men nu en helg senare så har mobilen flippat ut fullständigt. Den har samma problem som innan med att skärmen låser sig, blir vit, tutchen slutar fungera och det ser ut som att bildskärmen har krachat varej gång jag stänger av den. MEN det har förutom allt det där börjat stänga av musiken helt utan annledning. Jag kan vara ute och gå coh lyssna på något och sen får den för sig att bara pausa det. Så jag måste sätta på allt igen. Och nu i dag har min bluetooth fått frispel och väljer själv när den vill fungera eller ej. Och jag som annvänder trådlösa hörlurar för tillfället blir väldigt irriterad av att den inte alls vill sammarbeta med mig. 


Så vad har jag gjort åt saken då? Jo jag gick till Telia. Ärligt talat tycker jag synd om killen som fick ta hand om mig. Jag berättade mina problem och han kom ihåg mig sen sist jag var där och han frågade hur det gick. (Skulle jag vara där om det hande löst sig?) Jag berättade om att den börjar balal ut och att jag kräver att dom lösre det. Han sa att dom kan skicka in den men då blir jag av med mobilen i minst 3-4 dagar. och jag sa att jag behöver den till jobbet ås mitt jobb ligger där i. Han sa att om dom har någon lånetelefon så får jag självklart låna den. Och bara för att vara ännu jobbigare så har jag en app i mobilen som ändast stöds av apple produkter. Jag kan alltså inte ha något anant än en IPhone. Och dom hade ingen iphone att låna ut. 

Men han skulle ringa runt till andra butiker i närheten och se om dom hade någon iphone jag kunde låna. 

Han vågade inte lova något men han skulle försöka. Jag var snäll och tackade och gav dom mitt nummer så dom kan kontakta mig när dom hittar någon. Men enligt mig har dom inget val. Dom måste bara lösa det då min mobil inte är mer en 6 månader gammal. 

Fördelen med att lämna in den på Telia är att dom garanterar att jag får en ny varesäg dom lyckas hitta felet eller ej då min garanti fortfarande gäller. Så gör dom inte om man själv går till reparatören. Dom byter bara ut telefonen om dom lyckast hitta felet. Så nu får jag bara sitta och vänta på att dom ska höra av sig. 


Men vad har jag ananrs gjort i dag då? Jo jag har varit på Starbucks och fixat med lite att göra saker som jag var tvungen att fixa med. Bland anant har jag bokat en tågblijett till mig hemresa i slutet av månaden, svarat på lite mail som jag fått samt renskrivit lite papper jag har OCH pluggat lite kassa systen och sånt som jag behöver nu inför Stockholm Filmfestival.


Jag var till och med på det humöret i dag att baristan på Starbucks fick välja min drick i dag. Det blev någon pumpa latte med vit mocka i. Ärligt talat fattade jag inte riktigt vad det var men den var helt okej. Den smakade mer kaffe än vad jag är van vid men den var inte äcklig för det. Han blev nog glad då han sällan får exprementera så mycket som han fick göra i dag. Eller det var åtminstonde vad han sa. 


Och som pricken över i:et. Vet ni om att jag har tappat bort min eltandborste i flytten förra veckan?......inte?..... Nej men det har jag lyckats göra och jag har letat igenom hela förbanande rummet efter den. Och innan ni frågar eller äns tänker tanken. Jo jag har borstat tänderna. Jag har som tur är en vandlig "Manuell" tandborste. Så jo jag har borstat tänderna denna veckan. Men nu i kväll när jag för typ 30gången rev ut allt i rummet så hittade jag den. Den låg längst ner i min stora backpacker ryggsäck. Gömd i ett facka jag inte äns visste att jag hade. 

Så jo denna dagen blev väll ändå rätt bra. Eller den blev okej.

Men två saker som gjorde min dag betydligt bätte är dessa sakerna: 

När jag var inne i stan i dag så bara av en slump kollade jag upp mot humlegården när jag var på väg till cafet. Och det var en så härlig syn då det var så kallt att det rök från min munn, solen lyckade titta fram dom få sekunderna som jag behövde för att ta en bild och man såg frosten på träden. Med andra ord fyldes jag snabbt av värmen från kännslan av att jag bor i en fantastisk stad som är så fruktansvärt vacker alla tider på året. Tänk så mysigt det kommer bli lite närmare jul när granarna kommer upp, ljusslingorna lyser och snön ligger i drivor. Kan kanppt bärja mig tills det händer. Men jag måste bara säga att det är inte okej att ta fram granen innan Lucia den 13 December. Innan dess vill jag inte se varken granar, julpynt eller lysande ljusslingor. Snö är okej men då ska det vara snö och inte slask som smälter bort fortare än den kom.


Men nu till det lite motsägelse fulla i detta. Jag vill som sagt inte se julpynt än. Men det finns ju butiker som har börjat. Alla i olika utsräckningar då det finns dom som har pyntat super mycket och dom som har pyntat lite. Exempel vis har Arlanda redan tagit fram sina granar medans Starbucks bara har tagit fram pepparkaks latten. Men i dag när jag kom dit så hade dom lyckats ta fram sina kransar. 

Och konstigt nog så dog jag inte av deras julpynt. Den är ju faktiskt fin. Jag gillar glittret och att den är just guld silvrig gjorde nog det lite bättre. Så jupynten på Starbucks får en tummen upp av mig trots att det är över en månad kvar till Lucia. 

 



Av linnea winroth - 6 november 2016 19:36

I dag har jag varit ute i skogen ett tag. Jag klädde på mig underställ och gick sen en runda i skogen vid Järvafältet. Det var riktigt mysigt att gå där men fy va kallt det blev. Så ja jag frös en del om fingrana och tårna när jag kom in men då var det skönt att man kunde krypa ner under täcket ett tag innan jag gick och köpte lite Thaimat och gick hem och kollade på film. Och när maten sen hade fått landa lite i magen så stretchade jag lite. Och nu är jag tillbak i sängen och myser. Jag ska visseligen snart sova för jag märker att jag sitter och gäspar när jag skriver men efter som klockan inte har hunnit bli 20:00 är så känns det lite väl tidigt att gå och lägga sig. 


Sen vet jag inte men mitt run känns väldit varmt i gämförelse med resten av huset och då ha rjag ingen värme på i mitt rum och jag har öppet fönstet i mellan åt då det seriöst är som en bastu större delen av tiden. Och jag insåg nu i kväll när jag hade fönstret öppet lite att det hann bildas imma på fönstret. Jag ahr svårt att acceptera att jag själv alstar så mycket värme att jag värmer upp rummet och gör så att fönnstrena immar.

 

Av linnea winroth - 5 november 2016 22:25

I dag har jag jobbat på Kulturhuset och det var super kul då man egentligen står och pratar med folk och försöka hjälpa dom med alla deras frågor.

Jag har i dag mött några riktigt härliga personer som verkligen bjöd på sig själva.

Och när jag slutade jobbet så gick jag och fixade mina hörlurar som strejkade sen jag återställde min telefon. I butiken fick jag ett gott skratt då det tog 30 min för "proffsen" att lösa mitt problem. Han var så irriterad att mina hörlurar hade ett övertag. Men efter 45 min så lyckades dom lösa det.

Väl hemma satte jag mig och rensade min Facebook. Jag insåg när jag var i Rom att jag har en del skit på min Facebook som jag nu har tagit bort.
Är riktigt böjd med den rensningen.

Av linnea winroth - 4 november 2016 22:21

I dag tog jag mig tid att äntligen läma in min mobil som krånglar. 5 timmar senar får jag tillbaka den. Dom hittar inget fel på dig så den är lika kass som innan och jag fick beta 350kr för att få tillbaka den. Sen hade dom spräckt mitt skärmskydd så det är onödiga pengar jag har spederat i dag och mobilen är eksakt lika trög som förr. Så jag prövade att ränsa hela mobilen och återställa den till fabriksinställningar men hjälpte det? Nepp så nu får jag väll bara leva med att den i mellan åt  hänger sig, skärmen blir vit, tutchen slutar fungera och den ser ut som en trasig bildskärm varje gång jag startar om den.


För det är ju "Bara" små saker som man kan leva med.

Men i alla fall efter att blivit någa 100kr fattigare gick jag och köpte nya ksor till jobbet då jag inte kan gå runt i dom jag har.


Hoppas på att morogn dagen blir betydligt bättre. Fast ärligt talat vad kan denna dagenerbjuda som kan göra den värre? Knappst något.

Men i morogn ska jag jobba på Kulturhuset mellan 11:30-16:00. Det ska bli super och efter denna dag vill jag bara sova. Så det är precis det jag tänker göra nu.

 

Av linnea winroth - 3 november 2016 19:13

Haha i går skrev jag ju när jag satt på starbucks och väntade på Calle. Han var ju i Stockholm med en kompis som heter Bram som är från Nederländerna. Vi skulle träffas och äta lite. Det slutade med att vi gick ut på krogen och jag var inte hemma innan 3:30 i natt. 


Så vi började med att äta Sushi. 

Och gud va gott det var för det var verkligen länge sen jag åt det och jag var så nöjd med dom.

Sen när vi hade ätit tog vi oss till Söder för att gå på en bar där som killarna hade kollat upp i förväg.

Där satt vi och hade deep talk medan killarna drack öl och jag tog en rosa alkohålfri drink.

När vi hade suttit där ett bra tag så tog vi oss till Gamla stan där vi gick på en annan bar och när vi sen tröttande på det så gick vi till den tredja och sista baren. Kan sammafatta barena genom att säga att ljudnivån steg för varje bar vi gick till.

När vi sen runt 01:00 bestämde oss för att gå och äta mat så gick vi till Centralstationen. Vi satte oss på McDonalds och åt och sen tog jag bussen hem. Har aldrig varit ute så länge att tunnelbarnan sluta gå. Ärligt talat trodde jag att den aldrig slutade gå men jo det gör den visst mellan 01-05 så går det ingen tunnelbarna. 

Så efter att ha suttit på bussen i en timme var jag slutligen hemma runt 3:15 och eftar att jag gått på toa och borstat gaddaran så känndes det seriöst som att någon slagit mig med ett baisbollträ i skallen för jag var dels lite yr och sen somlade jag innan jag än hade hunnit lägga mig till rätta i sängen. 


Sen sov jag till 9:00 och i samma stund som jag vaknade så insåg jag att jag fortfarand einta har ahndlat så jag fick stick och handla. Vid 11 åt jag brunch med mig själv och sen vid 15:00 gick jag till bibloteket här i kist aoch satte mig men jag kännde att jag var riktigt seg efter gådagen och då intog jag ju ingen alkohål alls men ändå är jag seg. Så nu har jag gått en runda och sen tagit en varm dusch och nu är jag i mitt rum och myser framför film.

 

Av linnea winroth - 2 november 2016 15:45

I dag är jag tillbaka till min vardag. Dagen började med att jag inte visste om jag skulle jobba eller inte. Men jag chansade inte så jag tog mig in till Kulturhuset för det var där jag skulle vara och eventuellt jobba. Kl 10 fick jag mailet om att jag skulle börja jobba kl 11. Haha det var tur att jag redan satt på Kulturhuset. 


Så mellan 11-14 jobbade jag för Stockholm Filmfestival. Det var ett super mysig pass och sjukt kul. Sen efter jobbet gick jag till Starbucks och satte mig för att försöka sitta med mina papper som vandligt men jag insåg ganska fort att jag sakande ett av mina tre pennfack så jag kom inte någon stanns så jag satt med datorn i stället. 


Nu är klockan snart 16 och jag väntar på att Calle ska höra av sig så vi kan ses nu när han och en kompis är här på besök. 

 

Av linnea winroth - 1 november 2016 21:11

I dag har jag flyttat några 100 meter längre bort. Jag bor nu i radhus här i kista. Flytten gick bra det tig 4 timmar att flytta alla grejer sen 20 min för att flytta sängen.
Så det gick hyfsat smidigt men jag har fått sån träningsvärk efter att ha burit allt. Det är skönt att det dröjer ett tag till nästa flyttad (om jag har tur) nu ska jag sova för jag är helt slut i kroppen.

Men jag har nu lagt in alla bilder från Rom i respektive inlägg. 

Här kommer listan:

Coloseum och Spanska trappan - http://linneawinroth.bloggplatsen.se/2016/10/28/11380069-rom-dag-2/

St Peterskyrkan och Kupolen - http://linneawinroth.bloggplatsen.se/2016/10/29/11380442-rom-dag-3/

Presentation


Denna bloggen drivs av mig Linnea Winroth som är 23 år och kommer från Falkenberg. Men som är bosatt i Stockholm.

Tog studenten sommaren 2013 från Falkenbergs gymnasieskola där jag gick inriktning Estet.
GÅ TILL PRESENTATION FÖR ATT LÄSA ME

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards