linneawinroth

Alla inlägg under december 2016

Av linnea winroth - 14 december 2016 20:00

Det tog nästan exakt en månad och ett X antal timmar på isen innan jag spräckte byxorna. Jag har alltid åkt mina Desgual byxor för att dom har varit lite större och inte suttit så tight på mig. Jag har alltså haft lite att röra mig i. Men i dag hade jag mina vandliga sletan jeans på mig. Jag tänkte att jag har ju haft dom ett tag så dom följer ju med ganska bra så då skulle dom säkert hålla för skridskorna. Jag har ju kunnat stretcha i dom innan så då borde dom ju klara lite mer stretching. Men nej det gjorde dom inte. Dom sprack i skrevet och över större delen av skinkan. Som tur är så åker jag alltid i en längre kofta och det dålde hålet tills jag kom hem. Så nu fick jag slänga dom och sitter nu och kollar musikhjälpen. 


Sen börjar jag bli lite nervös för jobbet i morogn för jag ska som sagt jobba på RäddaBarnen och ta ahnd om deras växel. 

Så jag ska snart sova och få lite sömn och sen göra det bästa jag kan i morgon. 

 

Av linnea winroth - 13 december 2016 20:31

I dag har jag tvättat lite på förmiddagen och sne åkte jag in till stan för att fixa den sista julklappen. Så efetr att jag hade suttit där ett tag så åkte jag hem och gjorde matlådor eftersom jag ska jobba i morgon. Trodde jag. Jag ska nämligen jobba i respetionen för Rädda Barnen den 15 Dec. Och jag vet att det är den 13 i dag och även Lucia men jag var helt 100 på att den 15 var en Onsdag. Alltså är det i morgon. Jag har alltså gjort matlådor och tagit fram kontors outfitten och till och med börjar packa väskan. Sen säger mamma att det är på Torsdag. Så när jag då fick kolla allt igen så inser jag att det är på Torsdag och inte i morgon. Så nu måste jag lägga om min lilla plan för jag skulle ju åka skridskor med Rebeccka på Torsdag men det går ju inte nu med tanke på att jag jobbar. 


Men vi får se om vi kan löas det ändå eller om vi får ta det nästa år. 

Nu ska jag återgå till Musikhjälpen och mitt spel på Ipad. 

 

Av linnea winroth - 12 december 2016 19:45

Ja i dag gjorde jag lite framsteg på isen. Jag kan böja mig ner och tucha isen och sen sträcka på mig igen utan att trilla på rumpan. Haha det låter kanske super lätt men det var svårare än jag trodde att göra något sånt. Jag kan även åka baklängen men jag får inte upp farten så det tar tid att förflytta sig baklänges men det kommer snart hoppas vi. 


Annars ha rjag varit hemma och sett på film under ett berg av filtar och koftor. I dag blev jag så fruktansvärt kall när jag åkte skridskor så det tar tid att få upp värmen igen. 

 

Av linnea winroth - 11 december 2016 19:26

Inte det bästa rubriken kanske men ärligt talat så är jag nog en ganska lätt person att ha att göra med. Jag är nog en sådan person som när jag hittar något jag gillar eller tycker om så gör jag det tills det blir tråkigt och jag tröttnar. Eller ja jag gör det tills jag fått nog och sen lägger jag det på is för att sen 6månader senare komma tillbaka till det. 

jag har många exempel på det.


Exempel 1: Bibloteket

Ja där satt jag till en början varje eftermiddag och skrev i mina böcker. Det gjorde jag i kanske 5 månader. Jag satt på biblotekte så ofta jag bara kunde och skrev. Vad hände i sommaras? Jo jag började ta morgon promenader och då hittade jag till Stureplan och Starbucks.


Exempel 2: Starbucks

Där började jag hänga när jag behönde lite miljö ombyte från mitt biblotek. Och för att jag ofta gick förbi där när jag hade varit ute och gått. Det slutade med att jag under 2 månader nästan enbart var där och skrev. Och jag satt där kanske 5 timmar om dagen. Så det blev en hel det tid där men vilka härliga personer man har lärt känna när man har sutti där. Vad hände nu i November? Jo jag hade inte tid att gå dit och när jag väl fick tid över så var jag någon annan stanns. 


Exempel 3: Mitt skrivande

Mitt skrivande har jag hållt på med i 6 månader. Jag har alltså konstant i 6 månader alltid gjort något med färgpennor. Allt från att göra en egen kallender för år 2017-2020 eller skriva mina noveller eller göra en Bullet journal. Super kul men precis som för Starbucks så fick jag lägga det på is när jag jobbade så mycket under November månad. 


Så alla dessa sakeran har jag gjort under en lång period och det har avrit riktigt kul. Men det som alla tre sakerna har haft gemensamt är ju att under November månad hade jag inte tid med det då jag jobbade så mycket. Bland anant med Event och Stockholm Filmfestival. 

och nu till det som är så typiskt mig. Jag trodde att jag bara kunde ta tag i det igen efetr denna pausen men gnistan och drivet fanns inte där. Jag har liksom ingen ny ide som jag borde genoföra. Ingen ny historia som jag borde skriva eller något nytt citat jag vill skriva in i kallendern. Därav är suget efter cafe eller bibloteket inte heller så stort. 


Så vad är då min nya syselsättning? För jag menar jag har väll ändå något driv kvar och vill väll pröva något annat under tiden som iden och fantasin kommer tillbaka till mig så jag kan fortsätta skriva. 

Det är väll klart att jag har fastnat för något. Så det som jag just nu har snöat in mig på är ju skridskor. Det är just nu skridskorn som får mig att vilja ge mig ut varje dag. 

Varje dag vaknar jag med en glöd och energin att bara åka till Kungsträdgården för att få åka. Även om det bara är någon timme så är det så härligt att vara ute, träffa andra som åker och få motion men framför allt försöka lära sig något nytt. 

Därför har jag satt upp ett mål att jag ska kunna göra något kul på skridskor innan säsongen är slut. 

Mitt mål är att jag vill kunna åka baklänges samt något litet hopp. 

Och trots att jag jag sen den 21 Nov har varit där och åkt så har jag en bra bit kvar. Men jag har även kommit en bit på vägen. Och det är just det som driver mig lite nu. Vinnar skallen innom mig vill ju åtminstomde försöka klara uppgiften. 


Därför är och kommer det blir mycket skridskor på bloggen och även i mitt liv. Det är där jag vill vara nu då jag verkligen vill klara det. 

Varför säger jag detta egentligen? Jag vet faktiskt inte men jag behövde väll bara skriva av mig lite.

 

Av linnea winroth - 10 december 2016 22:07

Japp i dag ahr jag varit i Kungsträdgården 2 gånger på samma dag. Först vid 14-15:30 och sen igen vid 19-21. Det märktes att det var lördag för i dag var det många som åkte. Men i kväll när jag var där så var det Skridskodisco och då kan vi snacka om mycket folk. 

   

Men det var så frukansvärt mysig med alla ljus och all musik som spelades. Men eftersom det har snötar konstant hela dagen så har ismaskinen varit ute och spolat isen va 30-45 min. Så även under kvällen.


Men ett litet roligt fenomen var att under kvällen när det var så många som åkte så försökte vissa bilda en lång svans som sen åkte runt. Och med lite träning och nägra försök så lyckades dom göra en svans som var nästan 3/4 delar av isen.


Men alla försök slutade på samma sett. I en ända hög.


Och förutom min tid på isen så har jag hunnit med en fins tund med Lars. Mycket rolig och givande. Det har visst hänt en hel del för oss båda två på en månad.

   

Av linnea winroth - 9 december 2016 18:57

I dag har jag åtevänt till Kungsträdgården för att åka skridskor. Jag har haft en liten paus på en vecka för jag har haft lite on ti halndleden sen sist jag åkte och ramlade. Sen får jag även säga att bygga Ikea möbler med en kapsylöppnare inte är att rekomendera. Men i dag snörade jag skriskorna och åkte ett bra tag. Först känndes det att jag inte hade åkt på över en vecka för värken i fötterna kom ganska fort. Men när man har tagit sig igenom det så är det inga som hellst problem att åka. Så i dag har jag tränat lite ballans. Eller okej ganska mycket ballans. Men när isen blev bombaderad av en hel skolklass valde jag att ga av. och då hade jag åkt i nästan 3 timmar. Och gud va det känndes när jag hade fått av min skridskorna. Vänster fot värker verkigen men det är väll så det ska vara. Det ska väll kännas att man har åkt. 


Men nu till Facebook. Det finns egentligen bara en sak man egentligen kan annvända den till. Den får hålla koll på mina minnen. I dag fick jag en notis om att det är exakt ett år sen Viktor tog moppekortet. Och Anna har namnsdag i dag. Att jag har namnsdag visste jag redan men kul med minnen. 


Och när jag ändå snackar minnen kan jag nämna den ända sak som jag är flitig med att ha koll på. Det är ju hur länge jag har bott här. Jag har bott i Stockholm i exakt 10 månader och12 dagar :) Den 28 Januari är det min 1 års dag!!!


Nu ska jag se en film och i morogn blir det en fullspäckad dag. 

 

Av linnea winroth - 8 december 2016 20:03

I dag har jag först hämtat ett paket inne i stan. Det vägde lite mer och var lite för stort för att gå ner i min ryggsäck så jag fick bära hem allt och vilken värk man hade efter dom 20 min det tog att få hem det. Men det fick bra och när paketet väl var hemma så packade jag väskan och sen gick jag till biblioteket. Vilket var över en månad sen sist. Jag som älskade det där biblioteket i somras. Jag kan erkänna att denna hösten har jag tillbringar större delen av mina "skriv och läs" stunder har spenderats på Starbucks. Och ja jag erkänner att café är betydligt mysigare när det är mörkt och kallt ute. Men Gud vilket lugn jag fick när jag satte mig på min vandliga plats på bibblan. Och i dag tog jag upp mina noveller igen. Dom har legat på is över hösten för jag har inte haft någon riktig fantasi men i dag kom den tillbaka. Så trots att bänkarna på biblioteket är betydligt hårdare så var jag glad att vara tillbaka.

Nu i kväll när jag satt vid skrivbordet så hörde jag glassbilen. Jag har ju bott i kista i 8,5 månader och aldrig hört den. Jag såg en glassbil i somras men det var mitt på dagen och den var tom. Haha tänk va mycket man egentligen missar. Saker kan ju ske framför ögonen på en trots att man inte märker det. Man är väll för inne i sitt egna liv att man i bland glömmer omvärlden.

Av linnea winroth - 6 december 2016 19:26

Japp jag som sällan sminkar mig ska nu ha rött läppstift på mig. Detta kan bli intressant ;)

I dag har jag både fixat ett nytt skärmskydd till mobilen då mitt gamla sprack när jag försökte få bort allt damm. Sen har jag även skrivit lite. Vilket var riktigt skönt att bara låta pennan få sitt egna liv.

I morgon blir det först jobb och sen julfest med jobbet.

Presentation


Denna bloggen drivs av mig Linnea Winroth som är 23 år och kommer från Falkenberg. Men som är bosatt i Stockholm.

Tog studenten sommaren 2013 från Falkenbergs gymnasieskola där jag gick inriktning Estet.
GÅ TILL PRESENTATION FÖR ATT LÄSA ME

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards